FOMEI vs. Photon Europe

  • Radovan Bartek
    Radovan Bartek
    Autor
    10.02.2017 09:48

    Zdravím,
    nerad bych tu zaváděl nové téma, které už tu možná je, ale nyní řeším nákup externích světel.
    Jaký máte názor na značku Photon Europe? Značku Fomei znám a už jsem několikrát pracoval s jejich světly, obzvláště s bateriovými záblesky, které nutně potřebuju.
    Ateliérové focení mne moc nebaví a proto potřebuju světla do exteriéru.
    Nejlépe aby uměly i HSS - což umí obě značky. Ovšem cenově jsou příjemnější od Photon Europe.
    Máte někdo zkušenosti s těmito světly od Photon Europe?
    Fomei je kvalita, ale nechají si to zaplatit. Když chci 3 světla, bude mě to stát min 50K

  • Novillumination
    Novillumination
    14.02.2017 12:02

    Dobrý den. Myslím, že si obojí najde svého fanouška. S Fomei se bavíme o vyšší ceně, výměnou za 5 let záruku, zapůjčení náhradního světla po dobu reklamace a mnoho referenci od profesionálních fotografů po celém světě, kteří techniku testují a pomáhají vyvíjet. Dále je tu také také servis v Hradci králové se skladem náhradnich dílů a komplexním supportem jednoho týmu (většinou jednoho člověka) který se Vám věnuje kdykoli potřebujete. Bateriové blesky jsou ze slitiny kovu a nejsou vyráběny v Číně, nýbrž v Koreji. Myslím, že v obou produktech je něco, zákazník musí nakupovat s tím, jestli chce kvalitni servis včetně neprodejního supportu, nebo ušetřit peníze. Novák.

  • pianko
    pianko
    26.02.2020 18:34

    Dobrý den, já jsem spokojeným zákazníkem u www.photoneurope.cz. Také jsem byla kdysi postavený před volbu Fomei/Photon, ale líbí se mi servis v Praze, množství profesionálů, kteří toto vybavení používají a příjemná, rychlá komunikace. Ochotně se vším poradí, reklamace řeší promptně a zapůjčí vám i náhradní světlo. Jedná se sice o dovoz z Číny (nevím nakolik hraje roli Čína/Korej), nicméně jedná se o výrobu pro evropský trh a firma si za výrobky stojí. Koukal jsem, že aktuálně mají v nabídce dokonce tři typy bateriových záblesků s různou intenzitou i side-adds (jako je TTL, HSS, kdo co využije). Já mám HD-601 a *ťuk ťuk* zatím bez jakéhokoliv problému. Příslušenství nakupuji také výhradně tam. :)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse